Grisselödagen 2012

Post date: 2012-jul-17 08:36:30

Söndagen kom och gick och det är dags att summera årets Grisselöfest! Dagen bjöd visserligen inte på solsken och sommarvärme, men väl på uppehållsväder och svaga vindar. Riktigt "soppväder", som Roger Frostdahl sa. Vackert så! Var det nu det lämpliga vädret eller det faktum att dagen utannonserats på Facebook och i andra medier som gjorde det, men faktum är att rekordet i antalet besökare slogs med råge! Vi antar att de flesta besökarna ville äta soppa och detta är årets sålda matbiljetter (fjolårets siffror inom parentes): 359 vuxna (254)77 barn (56)17,5 liter (13,5)Ett ofantligt stort tack till alla som hjälpt till att arrangera dagen på ett eller annat sätt - så många har ställt upp med tid och arbete att det är omöjligt att räkna upp alla men ändå förtjänar byarådets medlemmar ett extra omnämnande - under flera dagar gick all deras lediga tid åt till att planera och genomföra festen. Det var sopp.ingredienser som skulle hämtas och kokas till ca 300 liter soppa, det var tält som skulle hämtas och resas, danslaven skulle skruvas ihop, bord och stolar plockas ut och tvättas, musik.anläggningen skulle ordnas, soppan säljas och serveras, loppiset passas, tävlingar skulle funderas ut och arrangeras, gymnastikprogram tränas in, lotterivinster hämtas, saker skulle fraktas kors och tvärs och mycket mer, och sist men inte minst skulle allt städas bort igen!

Utan alla dessa frivilliga talkoinsatser vore det helt omöjligt att genomföra evenemanget år efter år!

Bilder från dagen finns i galleriet!

..........................................................................................................

Under dagen hölls det flera tävlingar, och här följer resultaten och vinnarna (presenteras även i nästa nummer av Socklotinfo):

* Lotteriets huvudvinst var som vanligt en stugweekend i Ukkohalla, donerad av Henry och Vivan Cederholm, och detta år tog Carina Björkman hem huvudvinsten!

* Gissa laxen: Laxen vägde 6,55 kg och den bästa gissningen kom faktiskt från två personer, som alltså hade precis samma svar och därför fick dela på laxen! Anita Haglund och Dennis Sundqvist gissade båda att vikten var 6,45 kg.

Övriga vinster är sponsrade av Byarådet:

* Godisburken: Karamellerna var 267 st till antalet och burken vanns av Tindra Wingren som hade den bästa gissningen på 265 st godisar!

* Frågestigen med Alfons-tema vanns av Anna Byggmästar.

* Connys fisketävling: Vanns av Wilhelm Segervall och fisken hade längden 23 cm. Priset blev ett presentkort på ett åkband till Powerpark!

* Patriks roddtävling: Det segrande laget bestod av Julia Byggmästar, Jerker Snellman, Carina Björkman och Kenneth Frostdahl. Vinnarna får varsitt presentkort till Pizzeria Victoria! Patrik hälsar att roddtävlingen kommer att bli årligen återkommande och vi kan se fram emot en prestigefylld kamp mellan jämnstarka lag!

* I känn-din-by-tävlingen drogs ett svar av alla de som lämnats in och lotten föll på Britt-Mari Strandén som fick en vacker ljuslykta. Det bästa svaret lämnades in av Gustav Wikblad, som hade alla utom två svar rätt! Bilderna med de rätta svaren kommer att finnas i galleriet på Socklots hemsida.

..........................................................................................................

Loppiset och hantverkarmarknaden var populära och välbesökta större delen av dagen, jag tror att många gillade att strosa runt och titta på alla saker! Så det blir helt säkert en fortsättning nästa år. Kommentarer om dagen, både positivt och negativt, mottages gärna så vi kan göra nästa års fest ännu bättre!Om någon har fler bilder från dagen får ni mer än gärna skicka dem till mig, Charlotta - chabackm@abo.fi eller admin@socklot.fi.