Den kykladiska byn‎ > ‎Projektblogg‎ > ‎

Våren 2011

skickad 26 sep. 2011 23:27 av Socklot, Nykarleby
Under sen vår 2011 kunde vi alltså äntligen officiellt köra igång projektet. Själv tyckte jag något av det viktigaste var att få ordning på Socklots hemsida - att synas på webben är nog så viktigt idag, och förhoppningen är att en enkel googling ska leda folk till vår sida och all den info de behöver. Därför är det också så viktigt att företag och föreningar faktiskt tar sig tiden att presentera sig på hemsidan - det är ju Socklots ansikte utåt och ger utomstående en chans att se lite av allt det som Socklot har att erbjuda! För att inte tala om vilken gratisreklam det ger dem som presenterar sig...

Under våren sysslade jag mycket med att få till hemsidan som jag ville ha den. När man är nybörjare i allt som har med detta att göra så tar det sin lilla tid... Vi hann även med ett möte med stadens representanter för att presentera projektet och prata om kommunens inställning till service i framtiden - ska vi bygga något för servicen i Socklot är det rätt klart att det gäller att få kommunen med på ett hörn! De var positivt inställda så vi kan hoppas på ett gott samarbete.

Vi fick också Britt Sund att skriva en artikel om oss i ÖT, den blev riktigt bra men vi hade förstås hoppats på hela mittuppslaget, minst! ;-)

Vid det här laget var jag själv ganska så höggravid...och det stod klart att sommaren kommer att bli en lugnare tid i projektet (vår dotter föddes sen 12.6!). Jag koncentrerade mig på att hitta en bra modell för 'Socklotinfo', tidningen som ska bli regelbundet återkommande och handla om vad som händer och är på gång i Socklot. Hittills har vi hunnit med tre nummer och jag försöker göra ett nytt varje/varannan månad.

Under sommaren började vi även fundera på markfördelningen i byn, om vi i framtiden ska kunna bygga något eget servicecentrum i byn, gäller det att redan nu titta på lämpliga platser för detta!
Comments