Den kykladiska byn‎ > ‎Projektblogg‎ > ‎

Juthbacka Kulturcentrum

skickad 2 juli 2012 06:48 av Socklot, Nykarleby
För någon vecka sen hade jag turen att få prata lite projekt och projektidéer med en riktig idéspruta, nämligen Linda Blomqvist på Juthbacka kulturcentrum (http://www.juthbacka.fi). Det är minst sagt imponerande vad de hunnit bygga upp under några få år! Från en blygsam start år 2006 med endast Linda själv som projektanställd till dagens stora nätverk med människor i kulturbranschen - med företagen:

* Designbyrån Kreator, vars affärsidé är att från ett och samma ställe erbjuda kunderna all den kreativa kompetens (i form av enskilda kreatörer) som behövs för ett nytt projekt
* Nätgallerian Hops-Shop! som samlat småföretagare och gjort det möjligt för kunderna att handla från flera shoppar med en enda beställning och en faktura

och projekten Produforum Österbotten och Selling - regional tillväxt genom kultur. Läs gärna mera på Juthbackas hemsida.Ovanstående är ju nära relaterat till det som vi hoppas på för Socklots del - en övergripande struktur (ett bolag?) som samlar småföretagare i ett samarbete som blir till nytta för både företagare och kunder!

Detta ska vi på allvar ta tag i till hösten och då gäller det att lyckas inspirera till nya tankegångar - Linda har redan lovat att hon kommer ut och föreläser för oss Socklotbor, det ser vi mycket fram emot! :-)
Comments