Den kykladiska byn‎ > ‎Projektblogg‎ > ‎

Framtidssemi 14.2 Jakobstad

skickad 19 feb. 2013 03:55 av Socklot, Nykarleby   [ uppdaterad 19 feb. 2013 03:57 ]
Jakobstadsregionens framtidsseminarium i Jakobstad, handlade främst om den nya generationens arbetsmarknad, eller det man brukar kalla "generation Y", den uppkopplade och egoistiska generationen!
Undrar vart jag ska räknas då, gissar nämligen att jag var yngst i salen och kände inte riktigt igen mig i allt prat om "oss gamlingar här", de som deltog hade barn mellan tonåren och vuxen ålder och många hade barnbarn också. Kanske gör det mig till en bra kompromiss med förmåga att se saker från två generationers synvinklar! :)

Två av talarna var Bo-Magnus Salenius som coachar chefer i alla positioner och Henrik Blomgren som möter morgondagens arbetstagare varje dag på Kungliga Tekniska Högskolan. Mycket intressant hade de att säga och ganska träffsäkert också, även om jag nog vill påstå att varje generation tror sig vara högst unik och SÅ annorlunda från sina föräldrar!

Även fröken Senja (Senja opetta sinulle ruotsia, kolla in Facebooksidan!) var på plats och berättade hur det kom sig att fenomenet fröken Senja blivit så känt. Det är bara att konstatera att deras projekt med en nollbudget åstadkommit mera än vad Kulturfonden och liknande stiftelser gjort för svenskan på hundra år...
Vi fick även lyssna på resultaten från fyra st. "safarin", där deltagarna gett sig ut för att prata med ungdomar om vad de förväntar sig av sin framtida arbetsplats och även hur arbetsgivarna i nejden förberett sig för denna generations- och åsiktsväxling. Mycket intressant och tänkvärt, men som vanligt är det ju de redan intresserade som går på seminarium av denna typ. Åtminstone borde ju resultaten och de tankar som kom fram återges allmänheten på andra sätt än i en liten tidningsartikel, kan jag tycka.

faksimil ur ÖT 15.2.2013.
Comments