Den kykladiska byn‎ > ‎Projektblogg‎ > ‎

Företagarseminarium 1.11

skickad 8 nov. 2011 05:40 av Socklot, Nykarleby
En av målsättningarna med projektet är ju att antalet livskraftiga företag i Socklot ska växa i storlek och antal och det finns även förhoppningar om att nya företag ska sköta en del av den serviceefterfrågan som kom fram i "Huset mitt i byn"-undersökningen. Som ett led i detta arrangerades tisdagen 1.11 ett företagarseminarium i Socklot skola där tanken var att vi skulle diskutera företagandets utmaningar och den efterfrågan som finns i Socklot.
Det var roligt att hur många som är engagerade i utvecklingen av detta, trots att de flesta själva redan är företagare och har jobb så det räcker till (eller ännu lite mera). Mera om seminariet kommer i nästa Socklotinfo, tyvärr glömde jag att ta foton så ni får försöka föreställa er hur trevligt det var!

En av idéerna som diskuterades var möjligheten att upprätta ett sorts företagarregister över de företag och tjänster som redan finns i Socklot - vi är egentligen en väldigt företagsam by, men med ett register skulle det vara lättare att veta vem man kan ringa när man behöver något! Kanske kan detta register så småningom utvecklas till en bokningsportal på Socklot hemsida, där man smidigt kunde söka efter de tjänster man behöver och även boka dem. Tidsbesparande både för kunder och företagare!

Ett första steg blir att försöka få så många företagare som möjligt att presentera sig själva under företagarsidorna.
Comments