Den kykladiska byn‎ > ‎Projektblogg‎ > ‎

Det nya året...

skickad 15 jan. 2013 00:48 av Socklot, Nykarleby   [ uppdaterad 15 jan. 2013 02:11 ]
...inleddes med en ovanligt seg förkylning. Roligare kunde man ju ha det. Efter att fått lite medicin och varit sängliggande mer eller mindre hela veckan har jag äntligen börjat få min röst tillbaka, så nu blir det till att ringa alla telefonsamtal som står på listan.

I söndags återupplivades traditionen med Knutgröt, som Marthorna förr brukat koka, och gröten var underbart god förstås - som alltid när Marina Byggmästar har stått i köket! För en del av råvaran stod Socklots egna mjölkgårdar - Wik, Wiik och Frostdahl - som levererade all mjölk till grötkokningen. Jag tror nog alla som kom gick hem mätta och belåtna, men uppslutningen kunde ha varit större!

Säkert spelade det en roll att jag varit sjuk och inte orkat engagera mig i marknadsföringen av evenemanget så mycket som jag velat, men jag undrar ändå om det är så att folk inte vill ha risgrynsgröt? Är det så att man inte orkar engagera sig en söndag för att äta gröt, även om den är god? Eller är det faktiskt så illa ställt att folk inte bryr sig om sånt som händer i byn?
Det hoppas jag verkligen inte, och därför tror jag nog vi gör ett till försök med Knutgröt nästa år - det vore ju verkligen synd att gå miste om denna delikatess! Ska försöka hitta alternativa marknadsföringskanaler till nästa gång, det blir nog till att läsa på lite om Facebook och möjligheterna där i allafall...
Comments